Diş İmplant Tedavisi
Diş İmplant Tedavisi Nedir?
Günümüzde kaybedilen dişlerin fonksiyon ve estetiğinin tekrar yeniden hastaya kazandırılmasında en çok tercih edilen tedavi seçeneği haline gelen dental implantlar; titanyum materyalinden yapılan yapay diş kökleridir. Genelde vida şeklinde olan dental implantların titanyum olması nedeniyle biyolojik olarak çene kemiğine olan uyumu çok yüksektir. Bu uyum kemik hücrelerinin titanyum yüzeyine bağlanmasıyla gerçekleşmektedir. Bu önemli biyolojik ilişki osteointegrasyon olarak adlandırılmaktadır.
Diş implantı, insan vücudu ile uyumlu olan titanyum veya zirkonyumdan üretilen bir vidadır. Mevcut diş eksikliklerinde, diş protezi yapmak için kullanılan bir titanyum vida tekniğidir. Çene kemiğine yerleştirilen implant, doğal diş kökü gibi işlevseldir. Tek diş eksikliklerinde, komşu dişlere zarar vermeden, eksik dişin yerine yapılması mümkündür. Full diş eksikliklerinde ise, sabit veya hareketli protezler kullanılabilir. Özellikle alt çenede kullanımı zor olan hareketli diş protezleri, tüm dişlerin eksikliğinde sabitlenebilir. Genellikle titanyum içeren malzemelerden oluşan diş İmplantları, yapay diş kökleridir. Antalya’da diş implantı tedavisinde, sıklıkla bilimsel olarak kendini kanıtlamış titanyum implantlar kullanılmaktadır. Titanyum sağlam, hafif, esnek ve en önemlisi anti alerjik bir metaldir. Bu sayede, yapılan diş implantı daha sağlam ve dayanıklı olur. Diş implant tedavisi yapan birçok Antalya Diş Kliniği bulabilirsiniz Antera Diş Klinği de bunlardan birisidir. Diş tedavisi ve diş bakımı konusunda tüm tedavilerde olduğu gibi implant tedavisi de kliniğimizde uygulanmaktadır.
İmplant nasıl yapılır?
Diş implantının amacı, çene kemiğinde bir yuva oluşturarak, vidayı bu kısıma yerleştirmektir. Uygulama sırasında lokal anestezi kullanılır ve bu sayede işlemin daha konforlu yapılması sağlanır. Genel anestezi veya sedasyon tercih edilebilir. Çene kemiğinde uygun çap ve uzunlukta bir alan oluşturulur ve buraya implant yerleştirilir. Ama ondan önce ağız ve diş yapısının ölçüleri alınmalıdır. Operasyon için bazen kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır. Diş implant cerrahisinden sonra doktor tavsiyelerine uymalısınız. Buz uygulaması, tavsiye edilen ilaçlar ve soğuk- sıcak tüketimine dikkat etmelisiniz. Ağız hijyenine dikkat ederseniz, daha hızlı iyileşirsiniz. İmplant uygulaması, eksik dişlerin yeniden fonksiyonlarını kazanmasıdır. Doğal dişlerinizden hiçbir farkı yoktur.
İmplant nasıl yapılır?
Diş implantının amacı, çene kemiğinde bir yuva oluşturarak, vidayı bu kısıma yerleştirmektir. Uygulama sırasında lokal anestezi kullanılır ve bu sayede işlemin daha konforlu yapılması sağlanır. Genel anestezi veya sedasyon tercih edilebilir. Çene kemiğinde uygun çap ve uzunlukta bir alan oluşturulur ve buraya implant yerleştirilir. Ama ondan önce ağız ve diş yapısının ölçüleri alınmalıdır. Operasyon için bazen kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır. Diş implant cerrahisinden sonra doktor tavsiyelerine uymalısınız. Buz uygulaması, tavsiye edilen ilaçlar ve soğuk- sıcak tüketimine dikkat etmelisiniz. Ağız hijyenine dikkat ederseniz, daha hızlı iyileşirsiniz. İmplant uygulaması, eksik dişlerin yeniden fonksiyonlarını kazanmasıdır. Doğal dişlerinizden hiçbir farkı yoktur.
Diş İmplantı Kimlere Yapılır?
İmplantlar herkes için uygun olmayabilir. Genel sağlık durumu kötü olan, kötü alışkanlıkları olan, yanlış çene kemiği yapısına sahip olan hastalara, diş implantı yapılmaz. Genetik ve ciddi hastalıklar, çok fazla sigara tüketimi veya diş sıkma problemi olan kişilerde ve çene kemiğinde yeterince yoğunluk olmayan kişilerde, bu tedavinin yapılması daha risklidir. Diş implant tedavisi, herhangi bir ciddi sağlık sorunu olmayan ve 18 yaşın üzerindeki herkese yapılabilir. Tabi öncelikle, kişinin kemik gelişiminin tamamlanmış olması şarttır. Hastanın diş etlerinin sağlıklı olması da çok önemlidir. İmplantlar, belirli bir uzunluğa ve kalınlığa sahiptir. Çene kemiğine uygulanacak diş implantının, en uygun ölçülere sahip olması gerekir. Özellikle kan inceltici ilaçlar kullanan hastalarda, ilaçların tedaviden önce bırakılması gerekir. Mevcut hastalıkların ve kullanılan ilaçların, operasyon öncesinde doktora bildirilmesi gerekir.
Antalya Diş İmplant
Ağız ve diş tedavileri, farklı teknikler ve yöntemlerle yapılabilir. Diş problemlerini tedavi yöntemleri ile düzeltmenin yanı sıra, daha estetik tedaviler de vardır. İmplant tedavisi, diş hekimleri ve hastalar tarafından en sık tercih edilen tedavilerdendir. İmplantlar, genel olarak eksik dişlerin köklerini taklit eden küçük vidalardır. Bu tedavi, diğer dişlere zarar vermeden yapılır ve hastanın eksik dişleri bu şekilde tamamlanır. İmplant tedavisi uygulandıktan sonra belirli bir iyileşme sürecine ihtiyaç vardır. Diş eti ve çevresi, iyileşme döneminin başlangıcıdır. Ameliyattan sonra, bu alanın iyileşmesi kısa zaman sürer. 7-12 günlük bir süre içinde iyileşme süreci başlar ve daha sonra kemik ve implant arasındaki iyileşme süreci devam eder. Antalya Diş implant, hastalar ve doktorlar için son derece öngörülebilir ve pratik fırsatlar sunar. Tek diş veya tüm ağız için implant uygulanabilir. Antalya diş kliniği kapsamında hizmet veren Antera, uluslar arası gerekli belgelere sahip implantları kullanmaktadır. İmplant cerrahisi ve avantajları hakkında daha detaylı bilgi almak için Antera müşteri hizmetlerine danışabilirsiniz.
Antalya Diş İmplant Fiyatları ne kadardır?
İmplant fiyatları, ağız ve çene yapınızın durumuna göre değişebilir. Ayrıca, bazı hastalarda implant tedavisinin başarılı sonuçlanması için, implant uygulaması haricinde ek operasyonların yapılması gerekebilir. Örneğin yeterince kemik yoğunluğuna sahip değilseniz, greft malzemesi kullanılarak kemik takviyesi yapılacaktır. Bu da ek masraf anlamına gekir. Antalya diş implant fiyatları için bizi arayabilir ve güncel fiyatı öğrenebilirsiniz. Antalya implant tedavisinin en sık yapılduğu şehirdir ve fiyat olarak daha uygundur. Antera Diş Kliniği, bir çok tedaviyi olduğu gibi implant tedavisini de uygulamaktadır.
İmplant Her Hastaya Yapılabilir mi?
Hastalarımızın genel sağlık durumları öncelikle iyi değerlendirilmelidir. Sistemik hastalıklar nedeniyle kanama, enfeksiyon riski taşıyan, yeterli bakım yapamayacak, çene kemikleri tedaviye uygun olmayan hastalarımızın implant dışındaki protetik tedavilere yönlendirilmesi gerekmektedir. Bunların dışında genel sağlık durumu iyi, kemik olarak yeterli olan ve kemik gelişimini tamamlamış her hastaya her yaşta implant tedavisi uygulanabilmektedir.
Diş tedavilerinde implant hangi durumlarda önerilir?
Dişsiz alt-üst çenelerde, azı dişlerin kaybına bağlı arka bölge dişsiz sonlanan hastalarda, tek diş kaybı durumunda, uzun dişsiz boşluklar gibi diş eksikliği olan her bölgede uygulanabilmektedir.
Diş çekiminden hemen sonra implant yaptırabilir miyim?
Diş çekiminin yapıldığı sırada hemen implant uygulamaları yapılabilmektedir, bu işlem immediate implant cerrahisi olarak adlandırılır. Başarılı olunması için çekilen diş bölgesindeki kemik ve enfeksiyon durumu dikkatlice değerlendirilip, karar verilmelidir. Hemen yerleştirilmeyecekse hasta çekimden 6-8 haftalık kemik iyileşmesi sonrasında implant yaptırabilir. Çekim sonrası diş eksikliğinin kısa sürede giderilmesi hem mevcut kemiğin korunmasını hem de dişilerde oluşabilecek kaymaları önleyecektir. Özellikle üst çenede arka azı dişlerin köklerinin anatomik olarak sinüsle ilişki içerisinde olması çekim sonrası kemikte erimeyi hızlandırmaktadır, kemik ilavesi ihtiyacına yol açmaktadır.
İmplant Tedavisi Zor ve Ağrılı Bir Tedavi Midir?
Hayır değildir, cerrahi işlem tamamen ağrısız bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Zorluk bakımından her hasta farklı bir anatomi ve metabolizmaya sahiptir. Her hastaya yapılacak implant tedavi ve planlaması farklı olabilmekte ve kemik yapı ve miktarları değişiklik gösterebilmektedir. Tedavi öncesi hekim tarafından hastanın detaylı ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi, bu sürecin rahat geçirilmesini sağlayacaktır.
İmplantın hastaya ugulanmasındaki aşamaları nelerdir?
- Teşhis ve Tedavi Planlaması: Hastanın kemik yapı ve miktarının uygunluğu klinik ve radyolojik olarak tespit edilip, hastanın istek ve gereksinimleri doğrultusunda iyi bir implant tedavi planlaması yapılmasıdır.
- İmplant Cerrahisi: Genelde ilgili bölgenin lokal anestezisi ile yapılan implant cerrahilerinde, yapılacak işlem süresi ve cerrahi tipine göre genel anestezi de tercih edilebilmektedir. Cerrahi olarak implant yerleştirilmesi sırasında tüm steril şartlar yerine getirildikten sonra uygulanacak implant sistemine göre çene kemiğinde yapılması planalanan yerlere özel diriller ile implant boşlukları hazırlanarak ve implantlar bu boşluklara yerleştirilmektedir.
- İyileşme Süreci: Diş eti iyileşme süreci; 7-10 gün sonra varsa dikişlerin alınmasıyla son bulur.Fakat diş etine göre çok yavaş iyileşen kemik dokusu için bu fizyolojik süreç ortalama 3-6 aydır. Kemik ilavesi gibi ileri cerrahi işlemlerde bu süreç daha da uzayabilmektedir.
- Protezlerin Yapım Aşaması: İmplant destekli protezleri sabit ve hareketli olarak ikiye ayırabiliriz. Sabit protetik tedaviler; kron ve köprü şeklinde yapılarak hastanın kaybettiği doğal diş fonksiyonu tamamen geri kazandırmaktadır. Hareketli protetik tedavilerde ise hastanın takıp çıkarabileceği damakların implantlarla çok iyi tutuculuğa sahip olmaları sağlanabilemektedir.
İmplantların ömrü ne kadardır?
İmplant çevresinde sağlıklı kemik doku ve dişeti varoldukça implant devamlılığını korumaktadır. Doktorunuza yapacağınız düzenli kontroller ve implantların yapım aşaması tamamlandıktan sonra hastanın iyi bir ağız hijyeni ve bakımı implantın ömrünün uzamasını sağlayacaktır. Yaşlanmaya bağlı fizyolojik kemik kayıpları implantın ömrünü etkileyen olumsuz faktörlerden biridir. Sigara kullanımının da diş eti hastalıklarında ve kemik kayıplarında aktif rol oynadığı ve implant ömrünü etkilediğini yapılan araştırmalarda görmekteyiz.
İmplant tedavisi pahalı mıdır?
Diğer tedavi ücretlerinle kıyaslandığında kullanılan materyal nedeniyle implant tedavisi daha pahalıdır. Yapılacak implant sayısı ve protetik tedavi tipi de bu ücreti etkilemektedir. Bununla birlikte yaşam kalitesini arttırması ve hastalar için daha uzun vadeli çözümler sunması günümüzde hasta ve hekimler için implant tedavisini vazgeçilmez kılmaktadır.
İmplant dişlerin temizlenmesi zor mudur?
İmplant dişlerin temizlenmesi zor değildir. Günlük ağız bakım rutinlerinin uygulanması implant diş temizliği için yeterlidir.
Uzun yıllar sağlıklı şekilde implantlarınızı kullanmak için ağız ve diş hijyenin sağlanması çok önemlidir. Diş hekimlerimiz tedavi sonrası size implant bakımı ile ilgili gerekli bilgiyi verecektir. İmplant dişlerin bakımı doğal dişlerin bakımı ile aynı şekilde yapılır